24-03-06

Kijkavond met de 25 cm SCT.

Na het succes van de afgelopen sterrenkijkdagen steken we weer van wal  met onze reguliere kijkavonden. Op  het programma staan 2 kijkavonden die we gaan gebruiken om eens door een 25 cm Schmidt-Cassegrain te kijken. Wat zal er zoals te zien zijn? We gaan Saturnus, Mars en Jupiter bekijken met verschillende vergrotingen. Als alles meezit gaan we eens een CCD-camera aankoppelen en eens kijken wat dit geeft. We gaan een voorgeprogrammeerde tour maken, met andere woorden: we gaan gewone maar ook exotische objecten bekijken. De telescoop is volledig geautomatiseerd, dus als er iets is wat je echt eens zou willen zien (als het zichtbaar is, tenminste!), je hoeft maar te vragen!

 

Wanneer: op vrijdag 21 april en indien slecht weer op vrijdag, wijken we uit naar zaterdag, 22 april. We starten om 21.30u, want het is al wat later donker.

 

De kijker die we gaan inzetten tijdens de kijkavonden. Onderstaande beelden zijn enkele resultaten van het testen. Saturnus, bijvoorbeeld is gefotografeerd mbv oculairprojectie, gewoon met een huis-, tuin- en keukenkodakje (vandaar de onscherpte). De maan werd met dezelfde techniek gefotografeerd. Maan was net niet vol, wat maakt dat de omstandigheden eigenlijk slecht waren. Maar toch....

 

00:46 Gepost door LBe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.